Friday, 7 June 2013

cara letakkan renda pada blog

salam sayang..ok hari ni nak buat tutorial macam mana nak letak renda pada blog?? ni tips untuk mencantikkan blog anda!! 















cantik x?? ok kalau nak ikut step ni.. 
  • dashboard--> template --> edit html --> tick expand widget
  • tekan ctrl+ f serentak dan cari kod ni
</head>
  • dah jumpa.. ??
  • copy  code bawah ni..paste di bawah code yang korang cari tadi
<div style=" background-image: url('url cute renda');   width: 100%;  height: 34px; z-index: 100; position: absolute; "></div>

  • ok.. url cute renda boleh dapatkan di link ni... http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=64
  • untuk pengetahuan korang tak semestinya renda je tau.. burung ke cartoon ke ape pon boleh ikut minat korang la..
  • kat sini saya bagi beberapa cute renda yang boleh guna..
  • ok bagi sapa-sapa yang nak letak renda pada footer blog pon boleh macam ni..
  • pergi ke dashboard--> template --> edit html --> tick expand widget
  • tekan ctrl+ f serentak dan cari kod ni
<div id='footer-wrapper'>
  • lepas tu copy code di bawah ni dan paste kan dekat bawah code yang awak cari tadi
 <div style=" background-image: url('url cute renda');   width: 100%;  height: 34px; z-index: 100; position: absolute; "></div>



 nak amek?? macam mana?? korang copy image url  je k!! selamat mencuba!!

0 comments:

Post a Comment

 
This Template Was Made & Design With Love By fatin izzanti sanusi. All Right Reserved To Me.